info@brightest.be
+32 3 450 88 42

Enkele IRRITANTE misvattingen rechtgezet

CAPS LOCK DAY

Posted by: Eva
Category: Business
Happy caps lock day! Een toets ooit uitgevonden voor gebruik op typmachines. Vandaag een knop gebruikt op dagen zoals deze en verder redelijk irritant. Wij grijpen deze kans om enkele (IRRITANTE) misvattingen over testing recht te zetten (OMDAT WE ZE BEU ZIJN).
SOFTWARE TESTING IS HEEL DE DAG SAAIE MONKEY TESTJES UITVOEREN EN WAT OP KNOPJES KLIKKEN.

Hell no! Testing is overleggen met al de verschillende stakeholders,  van development tot “business/eindgebruiker”, productmanager, en Analyst.  Requirements analyseren en testcases schrijven in een tooling naar keuze. Misschien zelfs automation frameworks bouwen in bv. java of c#, of een tester dan ook een developer is?……  ⬇

Monkey tests

TESTING, DAT DOEN ONZE DEVELOPERS WEL.

Raar, we hebben nog nooit gehoord “development dat doen onze testers wel”, maar andersom is het schering en inslag. Developers voeren unit tests uit, maar daar stopt hun expertise. Doorgedreven testen is toch echt wel een vak apart.

TESTING IS NIET NODIG ALS DE DEVELOPERS GOEDE CODE SCHRIJVEN.

De super developer die duizenden lijnen code schrijft zonder één enkel foutje; die willen we allemaal in ons team. Net als die nieuwe man, of aangename tienerdochter; maar we weten allemaal dat dat niet gaat gebeuren. We’re only human, fouten gebeuren en code die werkt soms miraculeus wel en soms onverwacht niet. First-time-right development is alleen mogelijk door een intense samenwerking binnen het IT-team (met testers, developers, analysten,..)

DAT GAAT DIE GEBRUIKER TOCH NOOIT DOEN?

Willen we wedden? Eindklanten doen en denken rare dingen. Stel maar eens voor dat de caps lock op staat en ze niet meer weten hoe deze uit te zetten. Kunnen ze dan nog inloggen? Al getest?

WE TESTEN WEL IN PRODUCTIE, NA DE GO-LIVE.

Dan kan je even goed naar de wc lopen als je al in je broek hebt gedaan. Want dat is wat er staat te gebeuren: sh*. Bij eender welke digitale toepassing zullen er foutjes te vinden zijn, zelfs als we KEI GOED testen, 100% bug-free bestaat niet. Wel kunnen we bugs zoveel mogelijk proberen te vermijden en zo vroeg mogelijk proberen detecteren zodat het zo min mogelijk geld kost om ze te “herstellen”.

Shift-left is dus de WAY TO GO, daarom hebben we er ook kort filmpje over gemaakt dat je HIER kan vinden.

Dan kan je even goed naar de wc lopen als je al in je broek hebt gedaan. Want dat is wat er staat te gebeuren: sh*.

IS DAT DAN DUIDELIJK NU?

Indien niet ↓

    Andere artikels