info@brightest.be
+32 3 450 88 42

Laatste loodjes

Brightest > Laatste loodjes

Laatste loodjes

Posted by: Koen
Category: Business

‘De laatste loodjes wegen het zwaarst’ betekent dat het afmaken van een taak of opdracht het moeilijkst is; dat laatste stukje vraagt het meeste doorzettingsvermogen. (onzetaal.nl)

Ergens begin november kreeg ik een Whatsapp van Pieter Chiau, die schreef dat hij er over nadacht om in december, 31 dagen lang, 10 km per dag te lopen.  Ik aarzelde niet en antwoordde meteen: “ik doe mee”.  In november schroefden we onze loopkilometers al flink op en al snel ontstond het idee om onze plannen uit te breiden naar een haalbare challenge voor alle Brighters. We zouden iedereen motiveren om, samen met ons, 31 dagen lang, minstens 31 minuten per dag te ‘bewegen’. Een wandeling met de hond, kinderen te voet naar school brengen, een fietstocht met de familie.. alle redenen om buiten te gaan en te bewegen zouden goed zijn. Om iedereen extra te motiveren, kozen we https://www.bednet.be/ als goed doel: Elke gewandelde en gelopen kilometer zou €0,50 opbrengen voor Bednet.

De webpagina https://www.brightest.be/challenge31/ werd geboren en december bood zich aan.

We zijn vandaag enkele dagen verwijderd van het einde van de maand december en als ik terugblik op de voorbije 27 dagen, dan stel ik het volgende vast:

  • Meer dan de helft van alle Brighters doet mee aan de challenge
  • We loggen met z’n allen ca 1000 wandel- en loopkilometers per week
  • Aliya maakt 31 dagen lang, Yoga video’s die 31 minuten duren
  • Jan heeft de langste activiteit tot nog toe gelogd: 45,1 km gewandeld op kerstdag
  • Er zijn enkele collega’s die absoluut het meest aantal kilometers willen loggen.. en slagen daar erg goed in

December is traditioneel de donkerste en vaak de meest barre maand van onze kalender. Door de Corona pandemie zijn we nog meer op onszelf aangewezen en is sociaal contact minimaal. Het effect van een flinke wandeling of een fietstochtje zijn dan niet te onderschatten: een frisse neus, geen beperkende 4 muren, het vallen van de bladeren..

December is voor mij de ‘reset’ knop van het jaar. Alhoewel het nog erg koud is, worden de dagen stilaan weer langer, de oude en zwakke takken worden uit de bomen gewaaid en maken plaats voor nieuwe knoppen.

En er is een vaccin onderweg.

The future is bright!

Koen