info@brightest.be
+32 3 450 88 42

Brightest ondersteunt groei

Opening regionaal kantoor in Genk

Posted by: Eva
Category: Business
Genk/Kontich, 5 mei 2020 – Testspecialist Brightest opent een nieuw kantoor in Limburg. Daarmee toont het bedrijf zijn groeiambitie in de regio. David Vandingenen en Kevin Pieters zullen het kantoor leiden. Doel is om in twee jaar tijd 25 nieuwe medewerkers aan te trekken.

Het nieuwe kantoor bevindt zich in het Thor Park in Genk, een bedrijvensite voor start-ups naast de voormalige mijn van Waterschei. De Thorsite is een hotspot voor technologie, energie en innovatie. “Zeg maar de Silicon Valley van Limburg”, zegt managing partner Pieter Chiau van Brightest met een glimlach. “We kiezen bewust voor een dynamische plek waar een aantal jonge bedrijven verenigd zijn, net zoals in Kontich waar ons hoofdkantoor gevestigd is.”  De Limburgse vestiging is het derde kantoor voor Brightest, naast het hoofdkwartier in Kontich en het flexoffice in de Ghelamco Arena in Gent.

Thor park BW
Regionale verankering

Remote werken blijft voor de medewerkers van het kantoor voorlopig de norm door corona. “We willen vooral onze regionale verankering benadrukken”, zegt managing partner Koen De Wilde. “Het zijn economisch geen evidente tijden door de pandemie. Maar wij geloven sterk in de toekomst in Limburg. Dit is voor ons een logische nieuwe stap.”

Brightest groeide sinds de oprichting in 2016 uit tot een toonaangevende speler in softwaretesting met 65 medewerkers. De keuze voor een extra vestiging is een strategische beslissing, vertelt Koen De Wilde. “Een kantoor in het oosten van het land laat ons toe om nieuwe klanten en medewerkers aan te trekken in de regio.”

Voorbij de provinciegrens

Vanzelfsprekend houden we ons strikt aan de regels die de overheid oplegt inzake thuiswerk”, benadrukt Kevin Pieters, die samen met David Vandingenen het nieuwe kantoor zal leiden. “Bij Brightest zijn we telewerk gewend. We gaan in eerste instantie online en telefonisch op zoek naar lokaal talent en nieuwe klanten. Het kantoor is ook zo ingericht dat de maatregelen omtrent social distancing perfect kunnen nageleefd worden.”

Het werkingsgebied van het nieuwe kantoor beperkt zich niet tot de provinciegrens van Limburg. “Deze vestiging is een uitvalsbasis om onze activiteit in Brabant en Luik, alsook over de Nederlandse grens in Maastricht en Eindhoven te versterken”, zegt Koen De Wilde.

Mensgerichte cultuur

Met de Hogeschool PXL in Hasselt en de Thomas More hogeschool in Geel studeert er in de regio heel wat IT-talent af. “Limburgers werken het liefst in eigen streek”, vertelt David Vandingenen. “Dat is een opportuniteit voor ons. We zetten sterk in op het aantrekken van lokaal talent dat in de toekomst op ons kantoor en bij onze klanten in de streek aan de slag zal gaan.”

Zelf kennen ze de regio goed: Kevin Pieters is afkomstig uit Hasselt en David Vandingenen woont in Oudsbergen (Meeuwen). Beiden hebben ook een jarenlange ervaring in de testingwereld. “We hebben overwogen om een eigen bedrijf op te starten, maar dat zou er precies zo hebben uitgezien als Brightest”, zegt David Vandingenen. “De mensgerichte cultuur, de nadruk op kwaliteit, de gedrevenheid en het intrapreneurship: we hoeven het warm water niet opnieuw uit te vinden. Het was logisch om de handen in elkaar te slaan.”

De keuze voor Brightest

David

Ik hou van een persoonlijke benadering en ‘Testing’ is een passie van mezelf, best of both worlds vond ik bij Brightest. Het is bovendien een jong bedrijf waar je mee kan helpen bouwen aan een groter geheel. Iedereen spreekt er dezelfde taal wellicht omdat zo goed als iedereen van het managementteam actief is geweest als testconsultant. We weten waarmee onze medewerkers bezig zijn en wat hun dagelijkse bijdrage en meerwaarde is. Tot slot, het zijn stuk voor stuk fijne personen met een positieve mindset die het verschil willen maken, wie wil daar nu niet mee samenwerken?!

Kevin

Vanaf het eerste gesprek met Brightest was er een positieve energie die is blijven hangen. De gedrevenheid en het enthousiasme van het team versterkte dit gevoel nog verder waardoor ik wist dat ik op de juiste plaats was terecht gekomen. De mogelijkheid om Brightest te vertegenwoordigen in Limburg klinkt als muziek in de oren. Een succesverhaal verder zetten dichtbij het thuisfront, dat is iets waar ik in geloof!

 

Koen De Wilde
koen.dewilde@brightest.be
+32 496 27 93 94
Pieter Chiau
pieter.chiau@brightest.be
+32 497 53 63 48
David Vandingenen
david.vandingenen@brightest.be
+32 497 65 08 51
Kevin Pieters
kevin.pieters@brightest.be
+32 477 59 41 83