info@brightest.be
+32 3 450 88 42

Wereld Droomdag 2020

One team, one dream

Posted by: Eva
Category: Business
I HAVE A DREAM; denk Abba, Martin Luther King, Obama,… de groten der aarde gingen ons reeds voor. Wat hen verbindt is hun geloof in de kracht van dromen en de ambitie die nodig is om die dromen waar te maken. We nemen je vandaag, op wereld droomdag, graag mee in onze grootse dromen.

Wat voor de ene een droom is, is voor de ander een ver van zijn bed show.

Toen Pieter en Koen Brightest oprichtten begin 2016 werd er een grote droom werkelijkheid. Voor Pieter dan toch. Hij was van jongs af aan een ondernemer in hart en nieren. Zo verkocht hij als tiener jeansbroeken in zijn slaapkamer (true story!). Zijn ambitie was toen al duidelijk: hij zou ooit een eigen zaak opstarten.

Voor Koen lag dat net iets anders. Hij bouwde jarenlang een carrière uit in IT & software testing maar voelde nooit echt de nood zelf zaakvoerder te zijn. Dat was voor hem eerder een ver van zijn bed show. Maar één van zijn levensmotto’s is “Foert. Gewoon doen”. Soms moet je niet te lang nadenken en gewoon durven springen. En zo geschiedde. Brightest was geboren!

De droom: Best in class

K & P hebben allebei een track-record in (software testing) consultancy. Van daaruit ontwikkelden ze een duidelijke visie en ontstonden de waarden die Brightest tot op vandaag uitdraagt; treasure quality, empower people & excel together. De mensen in onze organisatie staan centraal. Zij zorgen voor onze klanten, wij zorgen voor hen.

Ooit willen we de allergrootste (én beste) zijn. Vandaag hebben we een duidelijke doelstelling voor 2025

Dat brengt ons bij hun grootste droom voor Brightest: De referentie worden in software testing, the best in class. Ooit willen we de allergrootste (én beste) zijn. Vandaag hebben we een duidelijke doelstelling voor 2025: incontournable zijn in België.

We have a dream = Think big & Aim high

Een bedrijf oprichten gaat natuurlijk niet over 1 nacht ijs. Alle hulp bij dat proces is welkom. Gelukkig kunnen we rekenen op de steun en kennis van de Gumption Group: een accelerator  voor start-ups. Gumption biedt ons ondersteuning op het gebied van fleet, boekhouding, HR,… Kortom, dankzij hen kunnen wij ons focussen op onze core business.

Toeval of niet, één van de Gumption values is “Think Big”. Gumption gelooft dat dromen resulteren in successen. Denk maar aan de eerste mens op de maan. Als niemand die droom had , was dat nooit gebeurd.

Daarnaast kunnen K & P rekenen op een top team van consultants en office medewerkers die samen aan ónze droom werken: Brightest groot maken. Oh, en die ‘Aim High’, dat is onze tagline; waardoor we elke droom die we dromen willen doen uitkomen.

Empower people, die dromen we allemaal.

Ons paradepaardje: ‘Empower People’. Die ene droom die altijd weer terugkomt. Elk van ons (en dan bedoelen we echt élke Brighter) droomt ervan om klanten en collega’s vooruit te helpen. Je bent consultant of je bent het niet hé. 😊

Elke Brighter kan rekenen op een dedicated “Bright People coach”, iemand waarbij ze terecht kunnen voor professionele- en persoonlijke zaken. Onze people coaches faciliteren in groei  en helpen op die manier dromen waar te maken. Al onze medewerkers kunnen daarnaast ook kosteloos en vertrouwelijk beroep doen op onze partners: HPPNZ, Vista en forward Coaching; onze partners voor mental coaching, psychologische hulp en sportcoaching. Want hoe graag we ook goeie dromen dromen, soms durft er al eens een nachtmerrie tussen te sluipen.

Ons paradepaardje: ‘Empower People’.

Afsluiten doe ik terug bij Pieter & Koen, omdat ik weet dat dat laatste hen nauw aan het hart ligt. Elke dag opnieuw geloven zij in ons. Het is hun grootste droom om ons mee te doen groeien, samen met onze organisatie. Zo neem ik even het woord in naam van ons allemaal: dank u Pieter & Koen. Om ons te laten dromen, en in ons te geloven.