info@brightest.be
+32 3 450 88 42

Partnership met Hogeschool PXL

Brightest leidt studenten Hogeschool PXL op

Posted by: Eva
Category: Business, Test leadership & expertise
Brightest is hét kenniscentrum omtrent Software Testing in Vlaanderen. Met onze 3 regionale kantoren in Kontich, Gent en in het bijzonder Genk, zijn we perfect geplaatst om een structureel partnership aan te gaan met Hogeschool PXL. De studenten ICT zullen tijdens hun opleiding wegwijs worden gemaakt in de wondere wereld van Test Automation.

PXL aan het woord

“Shift-Left Test Automation is tegenwoordig een buzzword”, aldus Nathalie Fuchs. Ze is docent, onderzoeker & programmaleider Software Management aan Hogeschool PXL. “Maar Test Automation, zoals alles binnen ICT, is continu in ontwikkeling. Bij wijze van spreken worden er elke dag nieuwe Automation Tools geïntroduceerd. Wij willen dat onze junior collega’s de laatste nieuwe oplossingen hands-on kunnen toepassen d.m.v. trainingen in deze innovatieve tools. Brightest biedt, vanuit The Bright Academy, voor zowel bedrijven als voor onze opleidingen een uitgebreid trainingspakket aan. En dit op maat van onze noden. In het kader van het community-driven onderwijsmodel van PXL Digital, is het voor onze studenten (juniorcollega’s), maar ook voor mezelf (professionalisering), een enorme meerwaarde om tijdens de opleiding de knepen van het Test Automation vak te leren kennen. Kwaliteit is belangrijker dan ooit. Ze zullen hier sowieso mee in aanraking komen in het werkveld.”

"Brightest biedt voor zowel bedrijven als onze opleidingen een uitgebreid trainingspakket aan."

Testing in curriculum

PXL Digital is momenteel één van de weinige ICT-opleidingen in Vlaanderen die software testing structureel opneemt in het curriculum. Brightest is erg verheugd over deze samenwerking: “Als kennis- en R&D centrum in Software Testing moeten we vandaag volop investeren om de beste software testers klaar te stomen voor de toekomst”, zegt Joke Gijsbrechts, Lead Centre of Expertise & The Bright Academy bij Brightest. “Enerzijds zijn we trots op de visie van PXL Digital om de kennisnoden omtrent Test Automation op te vullen met onze expertise. Anderzijds trots op het toetreden van PXL Digital tot ons regionaal ecosysteem in Limburg. Hét perfecte antwoord op de kwaliteitsnoden van consumenten vandaag en de grote nood aan goede, technisch geschoolde software testers bij onze klanten. We kijken er enorm naar uit om een nieuwe generatie ICT-studenten te enthousiasmeren voor Test Automation en klaar te stomen voor een arbeidsmarkt vol uitdagingen en mogelijkheden.”

Andere artikels