info@brightest.be
+32 3 450 88 42

Partnership met hogeschool PXL.

Brightest leidt Limburgse studenten op

Posted by: Eva
Category: Business, Test leadership & expertise

Brightest is hét kenniscentrum omtrent Software Testing in Vlaanderen. Met onze 3 regionale kantoren in Kontich, Gent en in het bijzonder Genk, zijn we perfect geplaatst om een structureel partnership aan te gaan met Hogeschool PXL. De bedoeling is dat studenten ICT tijdens hun opleiding worden wegwijs gemaakt in de wondere wereld van Test Automation.

“Shift-Left Test Automation is tegenwoordig een buzzword”, aldus Nathalie Fuchs, docent, onderzoeker & programmaleider Software Management aan Hogeschool PXL. “Maar Test Automation, zoals alles binnen ICT, is continue in ontwikkeling en bij wijze van spreken ‘elke dag’ worden er nieuwe Automation Tools geïntroduceerd. Wij willen dat onze junior collega’s de laatste nieuwe oplossingen hands-on kunnen toepassen d.m.v. trainingen in deze innovatieve tools. Brightest biedt voor zowel bedrijven als voor onze opleidingen een uitgebreid trainingspakket aan, op maat van onze noden. In het kader van het community-driven onderwijsmodel van PXL Digital is het voor onze studenten (juniorcollega’s), maar ook voor mezelf (professionalisering) een enorme meerwaarde om tijdens de opleiding de knepen van het Test Automation vak te leren kennen, aangezien kwaliteit belangrijker is dan ooit en ze hier sowieso mee in aanraking zullen komen in het werkveld.”

Wij willen dat onze studenten de laatste nieuwe oplossingen hands-on kunnen toepassen d.m.v. trainingen in deze innovatieve tools. Brightest biedt voor zowel bedrijven als voor onze opleidingen een uitgebreid trainingspakket aan, op maat van de noden.

PXL Digital is momenteel één van de weinige ICT-opleidingen in Vlaanderen die software testing structureel opneemt in het curriculum. Brightest is erg verheugd over deze samenwerking: “Als kennis en R&D centrum in Software Testing moeten we vandaag volop investeren om de beste software testers klaar te stomen voor de toekomst”, zegt Joke Gijsbrechts, Lead Centre of Expertise & Academy bij Brightest. “Enerzijds zijn we trots op de visie van PXL Digital om de kennisnoden omtrent Test Automation op te vullen met onze expertise, en anderzijds trots op het toetreden van PXL Digital tot ons regionaal ecosysteem in Limburg. Het is hét perfecte antwoord op de kwaliteitsnoden van consumenten vandaag én de grote nood aan goede, technische geschoolde software testers bij onze klanten. We kijken er enorm naar uit om een nieuwe generatie ICT-studenten te enthousiasmeren voor Test Automation en klaar te stomen voor een arbeidsmarkt vol uitdagingen en mogelijkheden.”

Brightest leidt Limburgse Studenten op

Andere artikels