info@brightest.be
+32 3 450 88 42

Een recruiter met software testing verleden.

Drie redenen waarom jij daar als Brightest-sollicitant baat bij hebt.

Posted by: admin
Category: Business
Alles valt samen nu, de cirkel is rond, het plaatje is compleet. Zo voelde het toen ik eerder dit jaar als recruiter bij Brightest startte. Ik zal je uitleggen waarom.

Vóór ik in 2017 mijn loopbaan als recruiter begon, had ik verscheidene andere jobs. Wetenschappelijk medewerker, stafmedewerker, sportpsycholoog, … Allemaal erg fijn, maar dit waren telkens jobs van bepaalde duur en ik wilde meer stabiliteit. In 2015 kreeg ik de kans om als software tester te starten bij Quasus. Dankzij een intensieve opleiding en het vertrouwen en de steun van de collega’s voelde ik me snel thuis in de wereld van software testing. Nogmaals bedankt, Alex Van Cauwenbergh, om me die kans te geven! Die stap is bepalend gebleken voor het vervolg van m’n carrière en dus voor waar ik nu sta.

Die periode als software tester

Ik denk met veel plezier terug aan die periode als software tester. Elke dag leerde ik bij en ik ontmoette nieuwe mensen. Met veel van de toenmalige collega’s ben ik nog steeds bevriend. Maar ik voelde dat mijn passie ergens anders lag: recruitment en branding. In 2017 startte ik als recruiter bij een software development bedrijf. Daar werd bevestigd dat recruitment en branding is wat ik de rest van m’n carrière wil doen. Mensen helpen bij hun zoektocht naar een eerste of nieuwe job, zoeken naar een fit tussen sollicitant en werkgever, mensen ondersteunen in hun carrièrepad, strategieën ontwikkelen rond branding, candidate experience, employee engagement, employee experience,… Yes, daar haal ik bijzonder veel energie uit.

En nu, nu komt alles samen. Op 1 februari 2021 startte ik als recruiter bij Brightest, expert in software testing. Koen De Wilde en Pieter Chiau, onze Brightest bedrijfsleiders, ken ik van vroeger, uit de periode dat ik zelf nog software tester was. Remember die collega’s waarover ik het eerder in dit artikel had? Die me alle vertrouwen en steun gaven in mijn software testing carrière? Koen en Pieter waren twee van die collega’s. En dat vertrouwen en steun geven, dat doen ze nu opnieuw bij Brightest. Dankbaar en blij om terug jullie collega te zijn!

Foto Liesbeth Van Der Elst

Bij Brightest

Bij Brightest sta ik samen met m’n collega Liene De Bie in voor de aanwerving van nieuwe collega’s: mensen met een passie voor software quality. En guess what? Ook m’n collega Liene heeft een verleden als software tester! Hoe cool is dat?! 😎 En voor jou als sollicitant een groot voordeel, al zeggen we het zelf. Here’s why.

  1. We kennen het jargon. Diepgaande discussies over welke tool je best gebruikt voor je automated testing zullen we misschien niet kunnen voeren. Maar we spreken jouw taal!
  2. We zijn zelf consultant geweest. We weten hoe het is, wat de uitdagingen zijn, we kennen de noden, de wensen, de vragen, de voordelen, de leuke en minder leuke aspecten van consultant zijn, … Dit geldt trouwens voor iedereen binnen Brightest, ook onze bedrijfsleiders Pieter en Koen. Wij begrijpen jou!
  3. Recruitment en branding mag dan wel onze passie zijn, onze interesse in software testing is er uiteraard ook nog steeds. En zo’n gezamenlijke interesse zorgt voor connectie en vormt de basis voor boeiende gesprekken.

En die boeiende gesprekken, daar kunnen wij niet genoeg van krijgen. Ben jij net zo gepassioneerd door software quality als elke member van onze #brightcrew? ⬇

Connecteer op LinkedIn.

Stuur een e-mail

Alles over werken bij Brightest op onze

Freelance software tester? Dan kan je terecht bij m’n collega Sofie Lens!

Wie weet maak jij binnenkort deel uit van onze #brightcrew?

Andere blogartikels