info@brightest.be
+32 3 450 88 42

Een oogje op... ♥

(software) Kwaliteit

Posted by: Eva
Category: Business
14 Februari aka Valentijn, de dag waarop we de liefde vieren. Hier bij Brightest hebben we allemaal een oogje op (software) kwaliteit, ons ♥ gaat er spontaan sneller van slaan. We konden deze kans om onze grote liefde te vieren dan ook niet zomaar laten passeren. Ons Brightest office-team vertelt jullie graag wat kwaliteit voor hen betekent en waar hun liefde voor software kwaliteit vandaan komt. 👀

👋, ik ben (van links naar rechts)

Joke Gijsbrechts , Unit Manager

Kwaliteit is voor mij: Value voor de klant/gebruiker (bruikbaar, toegevoegde waarde, nuttig, efficiënt, …), maar ook de manier waarop we daartoe komen moet kwalitatief, duurzaam, efficiënt en effectief verlopen (proces, tools, mensen, organisatie, …)

Van waar je “liefde” voor software kwaliteit?
Mijn liefde voor software kwaliteit komt voort uit een stuk perfectionisme en liefde voor mooie “afgewerkte” dingen. Het esthetische, maar ook de efficiëntie, nl. geen onnodige dingen / stappen teveel doen. Ik breng graag met minimale effort zoveel mogelijk toegevoegde waarde, zo snel en efficiënt mogelijk. Dit is vaak een uitdaging binnen software testing en daarom hou ik ervan.

Frederique De Winter , Unit Manager

Kwaliteit is voor mij: doen wat het hoort te doen, streefdoel, betrouwbaar, efficiënt, performant

Van waar je “liefde” voor software kwaliteit?
Ik ben van nature nogal een perfectionist en heb bijgevolg een hekel aan software die niet voldoet aan de verwachtingen.  Kwalitatieve software opleveren is niet iets dat zomaar tot stand komt, daar is heel wat tijd en kennis voor nodig.  Ik hou er van om via software testing en test automation mijn steentje bij te dragen aan deze uitdaging en er zo mee voor te zorgen dat software doet wat het verwacht wordt te doen.  En dit liefst op een zo efficiënt mogelijke manier.

Peter De Charleroy , Bright People Coach Lead

Kwaliteit is voor mij: Happiness! Want happy people presteren beter, zijn productiever en zorgen zo voor betere kwaliteit. Thuis én op het werk, of zoals vele van onze consultants, bij de klant. 😉

Van waar je “liefde” voor software kwaliteit?
De passie om elke dag weer iets nieuws te ontdekken, of bij te leren. Het plezier om steeds weer nieuwe mensen te leren kennen en te weten komen wat deze mensen gelukkig maakt.

Liene De Bie , Talent Acquisition Specialist

Kwaliteit is voor mij: Being the first in class. Betrouwbaar. Brightest. En Beyoncé.

Van waar je “liefde” voor software kwaliteit?
Kwaliteit is onlosmakelijk verbonden met wat we doen bij Brightest: onze klanten adviseren over kwaliteitsbewaking van innoverende applicaties. Maar ook met waarom we dat doen en hoe we onze doelstellingen realiseren. Quality is het fundament van onze organisatie. Het is de basis van de service die we bieden aan onze klanten én van de manier waarop we met kandidaten en medewerkers om gaan. Ik vind het fantastisch dat onze waarden zo mooi op één lijn liggen met onze solutions.

Eva Van Camp , Sales & Marketing Officer

Kwaliteit is voor mij: gebruiksvriendelijheid/gebruiksgemak, krijgen wat je verwacht, een “mooi” vormgegeven product, duurzaamheid

Van waar je “liefde” voor software kwaliteit?
Als persoon ben ik iemand heel ongeduldig en rusteloos. Wanneer een product niet naar behoren functioneert irriteert mij dat onmiddellijk. (Software) kwaliteit staat voor mij gelijk aan 24/24 zen kunnen zijn, love at first sight! Daarnaast ben ik mij (sinds ik bij Brightest werk) meer dan ooit bewust van de nood aan software kwaliteit, niet alleen op professioneel vlak maar ook privé. Ik geloof oprecht dat we aan het einde van de dag een verschil gemaakt hebben door mee te bouwen aan goede software kwaliteit.

Thomas Peeters , Sales & Account Manager

Kwaliteit is voor mij: Brightest, Software , zoals het hoort, First Time Right, Aim High

Van waar je “liefde” voor software kwaliteit?
Van nature ben ik nogal een perfectionist en vind ik het belangrijk om zelf zo goed mogelijk op te leveren. Ik leg mezelf hoge standaarden op en als gevolg verwacht ik dit ook van producten of diensten waarmee ik in contact kom.  Daarnaast waardeer ik het belang van kwaliteit en besef ik dat in onze razendsnelle consumptiemaatschappij kwaliteit verre van een evidentie is. Bedrijven helpen om kwalitatieve software op te leveren die noodzakelijk is om en er voor zorgt dat zij kunnen groeien geeft daarom veel voldoening.

Stef Geeurickx , Unit Manager

Kwaliteit is voor mij: een manier van in het leven te staan. Go big or go home, je doet het goed of je doet het niet!

Van waar je “liefde” voor software kwaliteit?
Om het met Tom Boonen zijn woorden te zeggen, ‘ge gaat her(t)(d) of ge gaat niet’ … dat is de essentie voor mij, als je wat dieper graaft en wat meer energie investeert, is de voldoening des te groter. Dat streven naar steeds beter zit in het DNA van brightest. We zoeken naar de beste mensen, we zorgen voor de beste omkadering zodat onze mensen uiteindelijk de beste software kwaliteit kunnen leveren aan onze klanten. Dat constructieve zoeken naar steeds beter geeft een positieve ‘drive’, aim high in alles wat we doen!

Koen De Wilde , Managing Partner

Kwaliteit is voor mij: Degelijk, duurzaam, first-time-right

Van waar je “liefde” voor software kwaliteit?
Ik hou van first-time-right, efficiëntie en degelijkheid. Ik heb liever zaken die functioneel goed werken en er niet zo goed uitzien, dan prachtige producten die niet werken. Voor mij hoeft niet alles ‘state-of-the-art’ te zijn, maar wel ‘goed werken voor wat het bedoeld is’; een bepaalde ‘good-enough’ factor. Maar ik neem op good enough, geen compromissen.

Pieter Chiau , Managing Partner

Kwaliteit is voor mij: first time right, doen wat het moet doen, gewoon goed, zou evident of vanzelfsprekend moeten zijn, wint steeds van kwantiteit

Van waar je “liefde” voor software kwaliteit?
Door de jaren heen heb ik een kwalitatief goed softwareproduct steeds meer weten te appreciëren, omdat ik door mijn studies en ervaring weet hoeveel moeite en kennis het vergt om iets kwalitatief te bouwen. Ik vergelijk software bouwen vaak met het assembleren van een auto. Als je wil zeker zijn dat je met de auto veilig van punt A naar punt B geraakt, dan mag je niets aan het toeval over laten en wordt elk onderdeel en aspect van die wagen beter goed getest. Maar dat die auto nu een A-merk of een B-merk is, dat maakt het nog steeds niet overbodig dat er kwaliteit aanwezig is. Dat is ook zo bij software: om het even welke software moet kwalitatief zijn, anders heeft die helemaal geen meerwaarde. Je bouwt kwaliteit dus maar beter in je manier van werken in, van bij de start.

Je weet wat ze zeggen: waar het hart van vol is daar loopt de mond van over. Toch willen we met deze blogpost niet alleen onze liefde voor kwaliteit verkondigen. Bovenal willen we iedereen bewust maken van het belang van software kwaliteit. Iedereen wordt er dagelijks mee geconfronteerd en dus is het in eenieders belang dat er aandacht wordt besteed aan deze materie. Rest er ons nog één ding te vragen, SPREAD THE (software quality) LOVE!

Begin deze week lanceerden we een raadsel op LinkedIn. Zoals je hierboven kon lezen hebben wij een oogje op KWALITEIT.
Lennert Maenen raadde het juist en wint de tickets.

Enjoy!