info@brightest.be
+32 3 450 88 42

World Quality Day

Brightest > A day at the brightest side of life

A day at the brightest side of life

Posted by: Eva
Category: Business

 

Wereldwijd is 14 November World Quality Day, DE dag waarop we het belang van software kwaliteit in de verf zetten.
Je kan er niet meer omheen: software zit O-VER-AL en software testers dat zijn échte helden. Dit is waarom…

Het leven zoals het is

‘s Ochtends bij het ontbijt overloop ik de nieuwtjes op de HLN app. Onderweg naar het werk wijst de boordcomputer van mijn auto vlot de weg. Eenmaal op kantoor open ik mijn laptop 💻 gevolgd door talrijke applicaties en programma’s. O-wee 😱 als er 1’tje vastloopt! Tussendoor hou ik mij bezig met het opstellen van verlanglijstjes op webshops, kwestie van klaar te zijn voor Black Friday 🛍️. De dag eindigen doe ik in een lekker warm huis 🏠 waar de verwarming al aan staat wanneer ik thuiskom. Die verwarming gaat trouwens ook automatisch uit wanneer de ingestelde maximumtemperatuur is bereikt.

Zonder dat ik het besef stond één eigenschap in mijn dag centraal; de kwaliteit van de software waarmee ik aan de slag ben gegaan.
Naast mijn persoonlijke bezigheden zijn er nog talrijke voorbeelden uit het dagelijkse leven waar software kwaliteit een belangrijke rol speelt. Vind je volgende voorbeelden terug in jouw dagdagelijkse leven?

The brightest side of life

De 2de pet die ik opzet is die van professional in een IT consultancy bedrijf gespecialiseerd in software testing. In een professionele context is software kwaliteit van nog groter belang. We constateren regelmatig dat het testen van software geen prioriteit krijgt binnen bedrijven of soms uitgesteld wordt tot op het einde van projecten. Dat is jammer, want die bedrijven lopen bestaande en nieuwe klanten mis. Dat is geen rocket science 🚀; anno 2020 staan klanten letterlijk een vingerklik verwijderd van alternatieve applicaties of programma’s. It’s as simple as that! Het is dus van het GROOTSTE belang dat de software van jouw website, ERP-systeem, digitale meter, app, auto of vliegtuig, en mijn favoriete webshop op Black Friday, feilloos functioneert.

Om ervoor te zorgen dat software doet wat het moet doen, is testing essentieel. Laat ons daar nu net heel erg goed in zijn! Bij Brightest hebben we een solide basis van zo’n 60 quality consultants ter beschikking. Individueel zijn ze uniek in expertise, maar gezamenlijk zijn ze geëngageerd om alle bugs en inefficiënties in jouw software op te sporen. Onze consultants worden ondersteund door 3 units: technology, performance & leadership. Zij werken specifieke oplossingen uit rond test automatisation, performance testing en/of test management. You name it, we’re on it!

Software helden 🦸

Als 26-jarige spring-in’t-veld besef ik dat niet alles “zomaar vanzelf” functioneert en schat ik het belang van software kwaliteit in het dagelijkse leven naar waarde. Als professional is het mijn missie om van software kwaliteit een top prioriteit te maken.

En dus op World Quality Day benoem ik met plezier mijn collega’s tot software helden (You go guys & girls!), sta ik ter beschikking voor alle bedrijven die ons beter willen leren kennen, en doe ik een oproep aan iedereen thuis om even stil te staan bij de rol van software kwaliteit in hun dagdagelijke leven. Happy World Quality Day! 🎉