info@brightest.be
+32 3 450 88 42

World Quality Week

Brightest > A day at the brightest side of life

A day at the brightest side of life

Posted by: Eva
Category: Business
Wereldwijd is het deze week World Quality Week. De week waarop we het belang van kwaliteit in de verf zetten. Laat software kwaliteit nu net iets zijn waar wij elke dag mee bezig zijn. En je kan er niet meer omheen, software zit O-VER-AL. Software testers zijn daarom onze échte helden.

Het leven zoals het is

‘s Ochtends bij het ontbijt lezen we de nieuwtjes op de HLN app. Onderweg naar het werk wijst de boordcomputer van onze auto vlot de weg. Eenmaal op kantoor openen we de laptop, gevolgd door talrijke applicaties en programma’s. O-wee als er eentje vastloopt! Tussendoor houden we ons bezig met het opstellen van verlanglijstjes op webshops, kwestie van klaar te zijn voor Black Friday. De dag eindigen doen we in een lekker warm huis waar de verwarming al aan staat wanneer we thuiskomen. Die verwarming gaat trouwens ook automatisch uit wanneer de ingestelde maximumtemperatuur is bereikt.

Quality is key 

Zonder dat we het beseffen staat er één eigenschap in de dag centraal: de kwaliteit van de software waarmee we aan de slag gaan.
Naast onze persoonlijke bezigheden zijn er nog talrijke voorbeelden uit het dagelijkse leven waar software kwaliteit een belangrijke rol speelt. Vind je volgende voorbeelden terug in jouw dagelijkse leven?

The brightest side of life

Daarnaast zijn we ook professional in een IT consultancy bedrijf gespecialiseerd in software testing. In een professionele context is software kwaliteit van nog groter belang. We constateren regelmatig dat het testen van software geen prioriteit krijgt binnen bedrijven. Of dat het soms uitgesteld wordt tot op het einde van projecten. Dat is jammer, want die bedrijven lopen bestaande én nieuwe klanten mis. Het is geen rocket science, anno 2022 staan klanten letterlijk een vingerklik verwijderd van alternatieve applicaties of programma’s. It’s as simple as that! Het is dus van het grootste belang dat de software van jouw website, ERP-systeem, digitale meter, app, auto of vliegtuig, en onze favoriete webshop op Black Friday, feilloos functioneert.

Om ervoor te zorgen dat software doet wat het moet doen, is testing essentieel. Laat ons daar nu net heel erg goed in zijn! Bij Brightest hebben we een solide basis van zo’n 80 quality consultants ter beschikking. Individueel zijn ze uniek in expertise, maar gezamenlijk zijn ze geëngageerd om alle bugs en inefficiënties in jouw software op te sporen. Onze consultants worden ondersteund door 3 domains: functional test automation, non-functional testing (performance & security), en expertise & leadership; waarbinnen specifieke oplossingen worden uitgewerkt. You name it, we’re on it!

Software helden 🦸

We beseffen maar al te goed dat niet alles ‘zomaar vanzelf’ functioneert en we schatten het belang van software kwaliteit in het dagelijkse leven naar waarde. Als professionals is het onze missie om van software kwaliteit een top prioriteit te maken.

En dus in World Quality Week benoemen we met plezier al onze collega’s tot software helden (you go guys & girls!) en staan we ter beschikking voor alle bedrijven die ons beter willen leren kennen. Verder doen we een oproep aan iedereen thuis om even stil te staan bij de rol van software kwaliteit in hun dagdagelijke leven. Happy World Quality Week! 🎉