info@brightest.be
+32 3 450 88 42

Employer Branding in IT

Onze zoektocht naar toptalent

Posted by: Eva
Category: Business
 
Bijna 5 jaar geleden werd Brightest opgericht. 5 jaar en meer dan 70 #brighters later is onze visie intact, maar verscherpt. Onze waarden zijn onveranderd, maar verduidelijkt. De Aim High mentaliteit zit in het DNA van onze organisatie en dus ook in dat van onze medewerkers ingebakken. Dat kan alleen maar omdat we kandidaten aantrekken die zich kunnen identificeren met de bouwstenen van onze organisatie: de wil om altijd voor de first-time-right te gaan. De goesting om de beste te zijn in wat we doen.
 

Het is geen geheim dat er nijpende tekorten zijn op de arbeidsmarkt, zeker wanneer het gaat over Tech & IT profielen. We hebben daarom al snel beslist een Blue Ocean strategie uit te denken: we differentiëren ons sterk met ons werkgeversmerk. Onze aanpak is uniek en onderscheidend. Maar luid verkondigen wie je zou willen zijn en fantastische recruitment marketingcampagnes uitwerken garandeert uiteraard geen geloofwaardige merkbeleving. De belangrijkste vuistregel die we hanteren is authenticiteit. We trekken de ideale kandidaten aan door een consistent en bovenal integer verhaal te vertellen over onze bedrijfscultuur. Over wie we zijnwaarom we doen wat we doen, en hoe we dat doen.

Wij werken voor onze medewerkers, en andersom.

Uit onderzoek blijkt dat geëngageerde medewerkers het succes van de organisatie verhogen. De betrokkenheid van werknemers heeft dus een rechtstreekse impact op de resultaten. We vragen regelmatig feedback – of beter nog: advies – via surveys. Check-ins met onze Bright People Coaches garanderen een persoonlijke aanpak voor alle medewerkers. Die aanpakt loont, en maakt dat we snel kunnen bijsturen en actie kunnen ondernemen – want uiteraard moeten we ook als werkgever onze weg zoeken in een snel evoluerende omgeving.

De belangrijkste vuistregel die we hanteren is authenticiteit.

Onze medewerkers werken voor Brightest, en wij voor hen. Het is ons doel en onze verantwoordelijkheid om een omgeving te creëren waar onze medewerkers kunnen groeien. Om zo hoog mogelijk te mikken in alles wat we samen als organisatie ondernemen.

De volgende stap.

We zetten onze groei verder op een organische manier. Daarom voorzien we in innovatieve opleidingstrajecten voor mensen die willen instromen in IT (SwITch) en een Master Class om pas afgestudeerden met een IT-diploma de basics in Software Quality aan te leren.

Dankzij onze interne Unit structuur investeren we continu in onderzoek en ontwikkeling. Onze Unit Managers hebben als doel onze medewerkers gespecialiseerde kennis bij te brengen en om hen uit te dagen zodat ze hun kennis blijven verruimen.

Voor doorwinterde Software Quality professionals organiseren we een senior track die loopt over meerdere jaren. Dat doen we in samenwerking met hoog aangeschreven partners als Atlas Grow How en Unicorn Group, met als doel om onze medewerkers ruimere inzichten te bieden zodat ze in staat zijn om mee aan de kar te trekken. Want groeien, dat doen we samen met onze #brightcrew.

Gebeten door Software Quality en zin om deel uit te maken van onze ploeg?