fbpx
info@brightest.be
+32 3 450 88 42
Brightest > Test Automation > DOT calls in Brightest

DOT calls in Brightest

DotIsFun
Client name:
DOT
Location:
Leuven, Belgium
Started
October 2016
Completed:
October 2016
Category:
Mobile Test Automation

Dot is een mobiele app die je toelaat om plaatsen op een kaart aan te stippen en te delen met je vrienden. Het team van Brightest hielp om de app automatisch te testen. “Dot is de ontbrekende schakel tussen mapping en sociale media”, vertelt Eric Vanhove, medeoprichter van Dot. “Ga je op reis en ontdek je een cool terrasje, dan duid je het aan op de kaart. Je typt er een korte tekst bij en deelt de plek met je vrienden. Wil je een les yoga meepikken tijdens je zakentrip, kan je op Dot checken waar je je mat kunt uitrollen.”

De toepassingen zijn legio. Denk aan de cinefiel die zijn favoriete #movielocations aanduidt. Een fashionista die winkeltips deelt met haar blogfans. Een skater die de beste skatespots deelt met zijn crew. “Met Dot hebben we Google Maps sociaal gemaakt. Vergelijk het met Yelp of Foursquare maar dan voor méér dan alleen restaurants.”

dot

Kaarten testen is niet eenvoudig, vertelt Eric Vanhove. “De grootste uitdaging was onze app bugvrij krijgen. We lanceren pas als alles perfect werkt maar toch kregen we feedback van gebruikers dat er iets niet goed functioneert in de ene of andere Android-versie. We wilden graag een script dat de basisfuncties test zodat we via simulatoren zoveel mogelijk types toestellen kunnen testen. Eerder deden we de testen manueel op onze eigen toestellen.”

Dot riep de hulp in van Brightest. Het team analyseerde de app en bracht interessante zaken aan het licht. “Bijvoorbeeld: als we beter willen testen, moeten we onze manier van ontwikkelen aanpassen. Dat was voor ons een belangrijke les.”

Eric Vanhove blikt met een positief gevoel terug op de samenwerking. “Het team luisterde zeer goed en begreep onze problemen meteen. Ze kennen hun vak en weten waarover ze het hebben. Ze zijn flexibel, communiceren goed en al na één dag hadden we concrete actiepunten. Ik durf gerust zeggen dat de samenwerking schitterend is verlopen.”

welcome.dotisfun.com/