info@brightest.be
+32 3 450 88 42
Brightest > TEST AUTOMATION > QA consultants & coaching with the right mindset

QA consultants & coaching with the right mindset

ITPlogo
Client name:
In The Pocket
Location:
Ghent, Belgium
Started
April 2017
Completed:
May 2018
Category:
Consulting & Coaching

In The Pocket is een digital product studio die de kwaliteit van de producten die ze ontwikkelen hoog in het vaandel draagt. “In dat kader zijn we dan ook steeds op zoek naar manieren om die kwaliteit beter te bewaken.” vertelt Director of Engineering Thomas Mons.

“Daarnaast zijn we ook continu op zoek naar nieuwe, goede QA engineers om onze teams te versterken. Voor beide aspecten bleven we echter op onze honger zitten bij eerdere partners: voorgestelde QA profielen hadden vaak geen voeling met moderne digitale producten, en expertise over hoe we QA het best zouden organiseren in onze specifieke context (agile werking, nieuwe technologieën, continuous deployment) ontbrak vaak.”

In the Pocket ging daarom op zoek naar een partner die hen in beide aspecten kon bijstaan en die met hen kon meedenken. Begin 2017 besloot In The Pocket in zee te gaan met Brightest. “Net als ons is Brightest een jong, dynamisch bedrijf, dat goed beseft wat een agile mindset is en dat de tijd neemt om de specifieke context van een klant te begrijpen.”

“Wij zijn erg tevreden over de samenwerking. Het afgelopen jaar heeft Brightest ons niet alleen geholpen met het vinden van een aantal sterke QA engineers, maar we hebben samen met hun ook ons huidige QA process onder de loep genomen. Dat gebeurde tijdens verschillende coachingsessies waar naast de QA engineer ook alle relevante stakeholders betrokken werden. Het resultaat is een mooi, concreet plan dat we begin 2018 willen realiseren, maar evenzeer een veel hechtere groep van QA engineers (die op dagelijkse basis elk in een verschillend team zitten).” vertelt Thomas.

In The Pocket heeft het voorbije jaar sterk ingezet op test automation en wil daar op blijven inzetten de komende jaren. Daarnaast zijn ze momenteel aan het werk om hun test efforts veel zichtbaarder te maken door te kiezen voor een beter geïntegreerde test management oplossing. Tenslotte hebben ze vandaag een team van QA engineers dat sterk gemotiveerd is om de schouders onder beide projecten te steken.

De samenwerking tussen Brightest en In the Pocket loopt door. “Brightest heeft ons in al deze aspecten erg goed ondersteund. Soms rechtstreeks door kennis of expertise aan te bieden, maar soms ook onrechtstreeks, door op relatief korte termijn goede QA engineers aan te bieden, zodat het team van QA engineers ook tijd vrij kon maken om het nodige onderzoek te verrichten. Wij willen de huidige samenwerking dan ook graag behouden en hopen nog lang op dezelfde, constructieve manier samen te kunnen werken met Brightest.”