info@brightest.be
+32 3 450 88 42
Brightest > TEST LEADERSHIP & EXPERTISE > Brightest is geen leverancier, maar onze partner in softwarekwaliteit

Brightest is geen leverancier, maar onze partner in softwarekwaliteit

Logo prophets 400x200
Client name:
Prophets
Location:
Antwerpen, Belgium
Started
September 2018
Completed:
Ongoing
Category:
Brightscan & Consulting

Digital agency Prophets was op zoek naar expertise in testing. Met een Brightscan brachten we hen software testing noden in kaart. “Voor ons is Brightest geen leverancier, maar onze partner in softwarekwaliteit.”

Prophets is een digitaal marketingbureau gespecialiseerd in strategie en design. Het bedrijf is actief in Antwerpen en Brussel en telt 60 medewerkers. “Development en testing was relatief nieuw voor mij, dus ik zocht naar een betrouwbare partner”, zegt Hannelore Van Buyten, quality manager bij Prophets.

Brightscan

Aanvankelijk wilde Prophets een testengineer engageren, maar Brightest stelde voor om eerst een Brightscan uit te voeren. “Deze analyse gaf ons een actueel beeld van onze IT-omgeving. Ons technology department heeft diverse profielen met uiteenlopende expertises. We werken aan allerlei soorten projecten en schrijven vele soorten code, wat het qualityluik complex maakt”, zegt Hannelore Van Buyten. “De inzichten uit de scan stelden ons in staat om een aanpak op te stellen en om structuur te brengen.”

“Brightest focuste echt op onze noden”, vervolgt Hannelore. “Die verschilden in eerste instantie van wat we dachten nodig te hebben. Door de Brightscan was ik overtuigd. Geen enkele andere partij stelde ons een gelijkaardige oplossing voor. Brightest geeft eerlijk advies, ook als dat niet was wat we wilden horen.”

“Brightest geeft eerlijk advies, ook als dat niet was wat we wilden horen.”

Inzichten van het collectief

Om de situatie in kaart te brengen, sprak Brightest met alle medewerkers van de technology afdeling. Dat leverde een dubbele winst op volgens Hannelore Van Buyten. ”We vergaarden inzichten van het collectief en bespraken met onze mensen hoe zij specifiek kunnen bijdragen aan de kwaliteit van de software. Hangijzers of potentiële conflicten werden meteen geïdentificeerd en oplossingen voorgesteld.”

Een aantal werkpunten pakte Prophets intern aan. Er werd een testplan en heldere testrapportering opgezet. Eens dat op punt stond, was het tijd om een gespecialiseerde testengineer van Brightest in te schakelen om te helpen bij het functioneel testen.

“Hannelore Rens van Brightest leerde ons onder meer welke tools we het beste gebruiken voor welk type testing”, zegt Hannelore Van Buyten. “Op die manier konden we zelf veilig aan de slag. Als we opnieuw specifieke expertise nodig hebben, zullen we zeker weer bij Brightest aankloppen.”

Langetermijnsamenwerking

Hannelore Van Buyten: “Brightest is no-nonsense. Je voelt dat er absoluut niet aan bodyshopping wordt gedaan. Net als wij gaat Brightest voluit voor een langetermijnsamenwerking. Wij behandelen onze klanten als partners, en dat doet Brightest ook. Voor ons is Brightest geen leverancier, maar onze partner in softwarekwaliteit.”

Wat andere klanten zeggen: