info@brightest.be
+32 3 450 88 42

Zalenium, the Zalando Selenium Grid

Brightest > Zalenium, the Zalando Selenium Grid

Zalenium, the Zalando Selenium Grid

Posted by: Koen
Category: Test automation

Zalenium is een open source software testing solution om op een eenvoudige manier een Selenium Grid op te zetten.  De oplossing biedt heel wat extra’s die je gewoon kan gebruiken en niet zelf meer dient te implementeren, of zoals ze het zelf omschrijven:

“A flexible and scalable container based Selenium Grid with video recording, live preview, basic auth & dashboard.”

Het biedt de mogelijkheid om heel snel een Selenium Grid op te zetten, een grid die zichzelf dynamisch aanpast volgens de noden.  De oplossing is gebaseerd op docker-selenium en geeft je bijgevolg de mogelijkheid om je testen te runnen op Chrome of Firefox.  Indien je wenst te testen op een andere browser, kan Zalenium je doorverwijzen naar een cloud-oplossing zoals Sauce Labs, Browserstack of TestingBot.

Het is tijdrovend om een stabiele Selenium Grid op te bouwen, te onderhouden (nieuwe browser versies, Selenium versies of driver versies).  Daarom wordt bij Zalenium gebruikt gemaakt van docker-selenium nodes die worden aangemaakt wanneer nodig.

Voor meer info over Zalenium kan je terecht op hun website of op github.  Daarnaast kan je ook nog wat extra informatie vinden in de post van Joe Colantonio.

Enjoy!!

Frederique De Winter