info@brightest.be
+32 3 450 88 42

Brightest lanceert

Flex testing

Posted by: Eva
Category: Business, Test automation, Test leadership & expertise

Van dale gaat elk jaar op zoek naar het woord van het jaar. Voor ons mag dat gerust “flexibiliteit” zijn. Ook al gaat het niet over een “nieuw” woord, toch omschrijft het 2020 in al zijn facetten. Met dit als inspiratie doopten we onze nieuwe solution “Flex testing”, hieronder lees je er alles over.

2020, het jaar van flexibiliteit

Zo kwam er de corona-pandemie die ervoor zorgde dat flexibiliteit een nieuwe dimensie kreeg op professioneel, maar ook op privé vlak. De meeste mensen werkten plots van thuis uit, kinderen volgden remote les en de avondklok was in sommige steden zelfs van kracht. Flexibiliteit was hier duidelijk een understatement. Daarnaast slaagden onze beleidsmakers er na +/-500 dagen onderhandelen in om een nieuwe federale regering te vormen. Na de eerste berichtgevingen blijkt dat er daar toch wat flexibiliteit wordt verwacht vooral dan van de bedrijven. Binnen QA constateren we een shift van manueel testwerk naar een meer geautomatiseerde aanpak, waarschijnlijk door de versnelde digitalisatie die vandaag veel effort vraagt van de IT afdelingen. Het is dus wel een dingetje die “flexibiliteit”.

Moesten testers niet de naam “tester” gekregen hebben dan was dat vermoedelijk “kameleon” geworden. Ze blijven niet stilstaan maar willen mee zijn met de nieuwste technologieën & trends, ze zijn kritisch, maar gaan doordacht te werk. Met de juiste mindset en de juiste competenties willen ze de klanten mee kunnen helpen in het behalen van de gouden medaille binnen hun sport op professioneel vlak.

Als bedrijf kunnen we dus niet achterblijven en lanceren we trots onze nieuwe solution: “Flex testing”. Met deze nieuwe dienstverlening willen we ons verder onderscheiden en inspelen op de nood aan maatwerk en flexibiliteit binnen QA en de bedrijfswereld in het algemeen.

We willen ons verder onderscheiden en inspelen op de nood aan maatwerk en flexibiliteit binnen QA.

Ad-hoc

Bij ons is iedere klant koning, wij vinden dat iedereen in staat moet zijn een kwalitatief product in de markt zetten. Met deze oplossingen bieden we een alternatief voor testprojecten met een eerder beperkt QA budget of een urgente nood aan QA. Al vanaf het budget van één mandag kan je bij ons terecht en kijken we hoe we op een zo efficient mogelijk manier kunnen helpen met testing. Dankzij de verscheidenheid in ons flex testing team is het mogelijk om op korte tijd snel in te zetten op verschillende specialisaties. Heb je eerst enkele dagen nood aan een manuele tester om een onverwacht zieke collega te vervangen en vervolgens op zoek naar test automator omdat jullie interne medewerker enkele dagen op opleiding is? No worries, flexible is our middle name!

Tijdelijke staffing

Soms loopt er al eens wat fout en reken er dan maar op dat ook (de wet van) Murphy nog voor de deur staat. Wanneer de verlofperiode vin aantocht is valt er plots een collega ziek en voor je het weet ontstaat er een probleem naar continuïteit toe voor de kwalitatieve oplevering van jouw product/software. Of er wordt vlak voor een release een grote bug gevonden waardoor er tijdelijk een nood is aan extra testers om de releaseplanning op een kwaliteitsvolle manier tot een goed einde te brengen.

Voor al deze omstandigheden helpen we jou graag verder onder de noemer ‘tijdelijke staffing’. Ons flex team bestaat uit een mix van professionals met elk hun specialisaties. Op die manier kunnen we je de juiste en meest efficiënte oplossing bieden.

Soms loopt er al eens wat fout en reken er dan maar op dat ook (de wet van) Murphy nog voor de deur staat.

Fixed price

Als testers houden we niet van verrassingen, duhhh 🙄. We willen jullie dus ook onaangename verrassingen op budgettair vlak besparen. Elk flex testing-project hanteert een op voorhand duidelijk gedefinieerde scope, tegen een marktconforme prijs en met garantie van een correcte kwalitatieve oplevering. De scope van een project kan verschillende zaken omvatten, van manuele testing naar het uitwerken van een poc of het bouwen van een automation framework.

Test automation

Op basis van de technologie, budget, gebruiksvriendelijkheid en onderhoudbaarheid zal een oplossing op maat voor je test automatisatie noden worden opgeleverd. Hierdoor zal je sneller je software voldoende kwaliteitsvol kunnen aftesten en op de markt brengen. Het team bestaat uit #competenties en #ervaringen zodat we op een kostefficiënte manier jouw framework kunnen bouwen, scripts stabiel laten runnen. Dit al dan niet gekoppeld aan je building pipeline waarvoor we de nodige rapportering kunnen voorzien en een duidelijk beeld van je test coverage in kaart kunnen brengen. Afhankelijk van de gebruiker(s) wordt een meer of minder technische aansturing voorzien. Hier onderscheidt deze solution zich van de “klassieke consultancy”. Bij flex testing ontwikkelen we het framework op onze locaties ( Genk en/of Kontich) met onze eigen toolings volgens de noden van de klant en aan een fixed price.

Duidelijk proces

Elke project volgt hetzelfde uniforme proces waarbij de doorlooptijd afhankelijk is van de complexiteit van het project. Om alles praktisch gezien zo vlot mogelijk te laten verlopen vragen we om ons ten laatste 14 dagen op voorhand te contacteren voor de intake van je project. We maken er zaak van om 1 vaste contactpersoon en backup (die kennis van zaken hebben) te garanderen doorheen het hele proces. Goede communicatie is voor ons cruciaal om snel te kunnen schakelen. Volgende fasen worden steeds doorlopen:

Ontwerp zonder titel (26)
Met de lancering van deze solution erkennen we de nood aan flexibiliteit in QA. Dewelke zich bij ons niet beperkt tot flex testing. Misschien is een combinatie van enkele solutions voor jou wel de ideale uitkomst? Hier denken we heel erg graag mee over na! We are only a phone call away (of een mail of een bericht op FB/instagram/…), ook hier een kwestie van flexibiliteit hé 😉